miércoles, 4 de marzo de 2009

DANTE'S EQUATION (Jane Jensen)

El rabi Aharon Handalman ha descobert un nom al códi de la Torá. ¿Qui és Yosef Kobinski? Aharon descobreix que Kobinski, un físic brillant, va escriure el que potser hagi sigut l'obra perduda més important de la história de la humanitat. Un grup de persones segueix les seves petjades fins a un clar dels boscos propers a Auschwitz, on s'enfrenten amb l'inexplicable. I allò que era inexplicable els hi va tornar a succeïr a tots ells.


Portada del llibre L'Equació Dante

La història de Kobinski arriba també a un periodista sensacionalista sense escrúpuls que té com a objectiu la reconstrucció de l'obra de Kobinski per la seva posterior publicació a la revista per la que treballa. Tot amb interessos merament lucratius.

El codi de la Torà guiarà a Handalman fins a una brillant científica que, juntament amb el seu jove ajudant, descobreix una important equació física que els mostra rà que hi ha quelcom intrínsec a l'espai-temps que equilibra el bé i el mal al nostre univers. Ells mateixos se n'adonen ràpidament que un ús pervers d'aquesta equació podria proporcionar el marc teóric per a la construcció d'una arma de destrucció massiva d'un poder destructiu inimaginable.

Noves armes potencials és precisament el que busca un militar arrogant i sociópata del departament de defensa dels Estats Units i que perseguirà a la Doctora Talcott fins a un punt d'un bosc proper al que va ser el camp de concentració d'Auswitz.

En aquest punt de Polònia coincidiran tots només un moment. Instants després cadascun d'ells es veurà formant part d'un nou món pertanyent a un altre univers. Uns mons on podran veure reflexades les vessants més negatives d'ells mateixos.

Aquesta història barreja un ventall d'elements que li aporten una tensió i una intriga que acaba enganxant al lector. FBI, MOSSAD (servei d'intel·ligència d'Israel), Ciència i tecnologia de forats negres, espai-temps i ones d'energia, codis ocults fan la historia entretinguda i interessant. Tot això escrit amb un llenguatge potser massa directe i visceral.
L'autora aprofita aquesta trama d'intriga i ciència per intentar comunicar diversos valors, dels quals destacaria:

- L'equilibri i l'armonia contra els extrems. En l'equilibri està el bé i la bondat.

- El triomf de la profunditat de sentiments sobre la superficialitat, de la tolerància sobre la rigidesa de pensament, de la calidesa emocional i de l'afecte per sobre de la fredor i la indiferència i del respecte sobre l'odi.

- El canvi a millor és més fàcil quan una persona veu reflexada les seves vessants negatives a l'exterior, en les persones que l'envolten.

- El nostre planeta és un dels més bonics, equilibrats, acollidors i agradables dels possibles. Caldria que els seus habitants comencessin a demostrar que són dignes d'habitar-lo. En tota persona equilibrada i sensata, la por a destruir el seu habitat i la seva espècie supera l'ànsia de poder i reconeixement.

- Com de devastadora pot arribar a ser la ciència i la tecnologia si no són utilitzades en la direcció correcta.




Finalment, a continuació pots veure una llista amb altres llibres interessants que he llegit:


No hay comentarios: