domingo, 3 de mayo de 2009

DA VINCI CODE (Dan Brown)

Robert Langdon, un professor de simbologia religiosa de la Universitat de Harvard que és de visita a París, rep una trucada inquietant a mitjanit a l'hotel. Un vell curador del Louvre ha estat assassinat i s'ha trobat una xifra misteriosa al costat del cadàver. Langdon, assistit per una brillant cirptògrafa francesa, Sophie Neveu, intenta treure l'entrellat d'aquest misteri i descobreix amb estupor tota una sèrie de pistes amagades en les obres de Da Vinci. El misteri es complica quan Langdon descobreix que el vell curador del Louvre pertanyia a una societat secreta de la qual també havien format part Isaac Newton, Botticelli, Victor Hugo i el mateix Da Vinci.



Portada del llibre El codi Da Vinci, de l'escriptor Dan Brown


¿Quin és el secret millor guardat de l'església catòlica?¿Per què faria l'impossible per evitar que aquest secret es desvelés?¿S'amaga darrera aquesta veritat al somriure de la Mona Lisa? Un apasionant joc de claus amagades, de sorprenents revelacions, d'endevinalles ingenioses, de veritats, de mentides, de realitats històriques, de mites, de símbols, misteris i suposicions a una trama plena d'aconteixements inesperats. Una trama narrada a un ritme vertiginós que condueix el lector pels carrers i monuments de Paris i Londres fins el secret més celosament guardat de l'inici de la nostra era.

Dan Brown ens ofereix amb El Codi Da Vinci una intrépida i suggerent trama, on ens convida a començar amb el protagonista una esgotadora carrera per descubrir aquest secret.


Opinió Personal


Al meu entendre, i aquesta és una visió molt personal, el Codi Da Vinci és un homenatge a la dona, un intent de fer aflorar les injustícies que han hagut de patir. També constitueix una reivindicació de que la dona mereix tornar a ocupar a la societat l'important paper que tenia abans de que l'esglèsia la discriminara profundament.

Encara que l'autor és acusat de cometre errors històrics, jo considero que, malgrat això, la trama està molt treballada, plena d'incertesa i de reptes per als protagonistes, d'enigmes i suspens. Una novel·la que proporciona una bona dosi d'entreteniment amb un final que, personalment, vaig trobar bonic i emotiu.


A continuació podeu veure fotos de Paris relacionades amb el principi de la trama del llibre.

Place Vendôme








Arc du Carrousel





Musée du Louvre et Pyramide





La Joconde






Pyramide Inversée






Les mêmes lieux a la lumière du jour












Saint Sulpice












Finalment, a continuació pots veure una llista amb altres llibres interessants que he llegit:


No hay comentarios: