jueves, 8 de julio de 2010

BENVINGUT AL MON REAL (Sandro Rosell)


Sandro Rosell fa, en aquest llibre, un repàs a la seva trajectòria professional explicant alhora les que són per a ell les claus del Management (Gestió empresarial) i els valors que sempre respecta en totes les seves actuacions i decisions a nivell professional.


Portada del llibre Benvingut al Món Real, de Sandro Rosell


TRAJECTORIA PROFESSIONAL

Sandro Rosell va començar la seva carrera professional a Myrurgia de la mà d'Albert Agustí, qui era molt barcelonista. El fet que el pare de Sandro Rosell fos Gerent del Barça segurament va influir en la seva contractació. A partir d'aquí, i gràcies als seus mèrits (va "pringar" venent colònia a Dubai), a la seva capacitat de treball i a les seva bona tasca va ser reclamat per Albert Agustí quan aquest es va incorporar al COOB'92 (Comité Organitzador Olímpic Barcelona 92) per formar part d'aquest comité.

La seva bona tasca en la gestió dels programes TOP (The Olympic Program, un programa que s'encarrega dels grans patrocinadors dels Jocs Olímpics) juntament amb ISL (International Sports Leisure) va fer que, un cop finalitzats els jocs, ISL el contractés com a Gerent de ISL Espanya.
A ISL va tenir algunes idees brillants, com fer que les pilotes de fútbol o basket fossin patrocinades. Va aconseguir bons contractes de patrocini de les dues pilotes per Nike i això va empènyer Nike a contractar-lo com Director del Departament de Marqueting de Nike Iberia, on va ser responsable de la negociació del contracte del Barça amb Nike i de diversos jugadors amb Nike, entre ells Pep Guardiola i Luis Enrique.
Degut a la seva bona tasca a Espanya li van proposar ser el responsable de Nike a Brasil i l'encarregat d'ajudar a la selecció de fútbol de Brasil, que des de uns anys Nike ja patrocinava, a guanyar la Copa del Mon de Corea i Japó 2002. Fet que era clau per Nike pel que representa aquesta selecció al Brasil i a nivell mundial.

Aspecte del Camp Nou el dia de les eleccions 2010

Un cop assolit aquest éxit, Sandro Rosell va tornar a Barcelona per motius personals i va ser captat per formar part de la candidatura que va guanyar les eleccions a la presidència del FC Barcelona l'any 2003. A partir d'aquí, Sandro Rosell es converteix en un personatge públic del que tothom més o menys ja n'ha sentit a parlar. De totes maneres, aquesta darrera part del llibre és interessant perquè explica detalls de com es van fer els fitxatges de Ronaldinho o Deco, per exemple.
OPINIO PERSONAL

Sandro Rosell procedeix d'una familia benestant que li ha pogut proporcionar una educació elitista: Ciencies Empresarials per ESADE. El fet que el seu pare fos Gerent del Barça també li va obrir les portes de la seva primera feina important. Evidentment, aquesta educació i aquest endoll l'ha situat en una posició de sortida immillorable, però ell ha sapigut córrer més que els altres. A més de la seva gran capacitat de treball, les seves idees innovadores, de gran valor afegit, l'han anat impulsant a llocs de feina de cada cop més responsabilitat demostrant la gran confiança en sí mateix i la seva gran capacitat comercial.

També com a gestor sembla tenir les coses clares, com la importància del lideratge, de la cooperació entre equips de treball, d'una comunicació fluïda, de la confiança, del treball en equip, de la capacitat de motivació, de la sinceritat i del sentit comú etc.


Tribuna del Camp Nou hores abans de que Sandro Rosell fos proclamat nou president del FC Barcelona

La seva capacitat com a gestor li serà molt útil per ser un bon president del Barça, igual que la xarxa de contactes que s'ha anat creant en aquests anys de dedicació al Marketing Esportiu, igual que la seva passió pel Barça que li ve de familia, igual que el bon equip que ha format entorn seu. Però, per a ser un gran president del Barça, també t'han de deixar ser-ho, és a dir, el famós entorn t'ho ha de permetre.

Així doncs, des d'aquí, Bona sort Sandro! El teu éxit serà la felicitat de tots els barcelonistes.


Finalmente, a continuació pots veure una llista d'altres llibres interessants que he llegit:

No hay comentarios: