sábado, 17 de mayo de 2008

THE SHADOW OF THE WIND (Carlos Ruiz Zafón)


Resum

Daniel Sempere és un jove somiador amb l'aspiració d'esdevenir escriptor. La vida de Daniel Sempere canvia radicalment des del moment en què el seu pare el porta al Cementerio de los libros olvidados. Allà ha d'escollir un llibre i n'escogeix un que el marca tant que li farà intentar esbrinar com sigui tot el que pugui de l'autor que el va escriure. Portat per aquesta voluntat d'esbrinar , coneixerà el que esdevindrà el seu amic i company d'investigació. Capficat en la seva recerca al mateix temps que s'enamora apasionadament, posarà inclús en perill la seva vida al endinsar-se en un món d'intrigues fosques dins de la Barcelona de la postguerra.




La Sombra del Viento de Carlos Ruiz Zafón
La Sombra del Viento, de Carlos Ruiz Zafón


Daniel Sempere i la resta de personatges principals d'aquesta novel·la actuen sovint amb força imprudència sempre cegats pels seus sentiments apasionats fins al punt de ficar-se en situacions de risc vital. Aquesta passió arriba al lector amb força gràcies a la intensitat narrativa assolida per l'autor. Fins i tot, en molts moments els sentiments intensos dels protagonistes aconsegueixen involucrar emocionalment el lector. L'autor aconsegueix també transmetre una visió enigmàtica d'una Barcelona inquietant, fent d'aquesta ciutat un escenari idoni per la trama principal d'intriga en què es veuen submergits els protagonistes. Aconsegueix dotar d'ànima a una ciutat on situa de manera brillant el lector gràcies a les descripcions detallades i al vocabulari i expressions de l´época que l'autor reprodueix en cadascun dels diàlegs.

Seguint el fil de la seva investigació, Daniel recorre Barcelona prenent contacte amb personatges de l'alta burgesia, de les classes populars i de la policia entre d'altres, el que permet fer-se una idea del teixit social de la Barcelona de principis de segle, de les diferents maneres de pensar, dels prejudicis de l'época i de les desconfiançes en els periodes de preguerra i postguerra.

Aquesta investigació anirà entrellaçant les diferents tramas argumentals i mostrant com tothom es sent atret per la determinació, per la honestitat, incorruptibilitat, lluita i defensa dels propis ideals i, fins i tot, per la inocència del protagonista.


El llibre està ambientat a carrers i places del centre històric de Barcelona que amaguen indrets bonics que també aconsello visitar:






Finalment, a continuació tens altres llibres recomanables que he llegit fins ara:


No hay comentarios: